Aardbeienmascarpone met een reductie van gerijpte Balsamico

Aardbeienmascarpone met een reductie van gerijpte Balsamico

Vraag jij je soms ook af welk dessertje je je gasten kan aanbieden met deze tropische temperaturen? Wat dacht je van een zomers fris dessert met een verrassende toets van balsamico? 

 

Wat heb je nodig ?

  • 250 g aardbeien
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 250 g mascarpone
  • snuifje zout

Hoe ga je te werk ? 

  • Splits de eieren.
  • Klop in een kom de 50 gr suiker met de dooiers Voeg hier langzaam de mascarpone aan toe en klop dit met een garde op tot een gladde, luchtige massa.
  • Klop in een andere kom de eiwitten, samen met een snuifje zout, op tot schuim. Voeg deze dan héél voorzichtig toe aan het mascarpone mengsel. Zet dit minstens vier uur in de koelkast.
  • Kook de 25 gr suiker met een scheutje water en blus dit met de balsamico azijn. Laat het geheel enkele minuten inkoken tot een stroop. Laat afkoelen.
  • Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes.
  • Stel nu je dessert samen: neem borden en giet wat er wat balsamico reductie op. Leg daarop wat aardbeien en vorm tenslotte met behulp van twee lepels hoopjes mascarpone crème die je boven op de aardbeien legt.

Enjoy! 

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?