Carpaccio van rode biet, olijfolie en balsamico

Carpaccio van rode biet, olijfolie en balsamico

Een carpaccio van rode biet is lekker vanwege de combinatie van smaken en texturen. De aardse smaak van de rode bieten wordt gebalanceerd door de frisse smaak van de balsamicoazijn en de zachte smaak van de feta. De rucola voegt een lichte pittigheid toe aan de salade, terwijl de walnoten een knapperige textuur geven. Bovendien zorgt het snijden van de bietjes in dunne plakjes ervoor dat ze een zachte, bijna boterachtige textuur krijgen die goed past bij de andere ingrediënten.

 

Wat heb je nodig?

  • 2 middelgrote rode bieten
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel gerijpte balsamico
  • 1/4 theelepel zeezout
  • Zwarte peper van de molen
  • Handvol rucola
  • 25 g verkruimelde feta
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • 1 citroen in partjes gesneden

Hoe ga je te werk? 

  1. Schil de rode bieten en snijd ze in dunne plakjes met een mandoline of scherp mes.

  2. Verdeel de plakjes biet over een serveerschaal.

  3. Besprenkel de biet met olijfolie en balsamico.

  4. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

  5. Strooi de rucola over de bietjes.

  6. Verdeel de verkruimelde feta en gehakte walnoten over de salade.

  7. Serveer de carpaccio van rode biet met vers brood en eventueel nog wat extra olijfolie en balsamicoazijn. 

  8. Leg op ieder bord een partje citroen.

Geniet!

Geniet!

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfect balsamico!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?