Ontdek de sublieme harmonie van een appel crumble, verfijnd met de delicate toets van Ceylon kaneel. In dit recept smelt de natuurlijke zoetheid van de appels samen met de subtiele warmte van Ceylon kaneel.
Wat heb je nodig?
Voor de vulling:
- 4 grote appels, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar)
- 2 eetlepels kristalsuiker (of rietsuiker)
- 1 à 2 theelepels Ceylon kaneel (naar smaak)
Voor de kruimellaag:
- 100 gram ongezouten roomboter
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- snuf zout
Optioneel:
- Een handjevol gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)
- Een handjevol rozijnen
Instructies:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Meng in een grote kom de gesneden appels met suiker, Ceylon kaneel en nootmuskaat. Roer goed om de appels gelijkmatig te bedekken en zet het mengsel opzij.
-
In een andere kom maak je het kruimeldeeg. Dit doe je best met je handen. Doe alle ingrediënten tegelijk in de kom en wrijf de boter tussen je vingers fijn en kneed tot een stevig, maar kruimelig deeg.
-
Verdeel de appelmengeling gelijkmatig over een ingevette ovenschaal.
-
Strooi het deeg gelijkmatig over de appels.
-
Bak de appel crumble in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en de appels zacht zijn.
-
Haal de appel crumble uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert.
-
Serveer de appel crumble warm. Je kan er eventueel een bolletje (ambachtelijk) vanille-ijs aan toevoegen
Geniet!
>>>> Bestel hier onze heerlijke Ceylon kaneel!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief