Balsamico pasta met kerstomaten en basilicum
Wat heb je nodig?
- 300 g pasta naar keuze
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels balsamico
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes, fijngehakt, voor garnering
- Verse Parmezaanse kaas, geraspt, voor garnering
Hoe ga je te werk?
-
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pot met gezouten water. Giet af en zet opzij, maar bewaar een beetje van het kookwater.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak gedurende 1 minuut, of tot het lekker begint te geuren.
-
Voeg de gehalveerde kerstomaten toe aan de pan. Bak ze gedurende 3-4 minuten, of tot ze zacht worden.
-
Voeg de balsamico toe aan de tomaatjes in de pan. Roer goed door en laat sudderen gedurende 2-3 minuten, zodat de balsamico iets kan inkoken.
-
Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed door, zodat de pasta volledig bedekt is met de balsamico saus. Als de saus te dik is, kun je een beetje van het achtergehouden kookwater toevoegen om de pasta losser te maken.
-
Breng de pasta op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur.
-
Serveer de balsamico pasta in diepe borden. Garneer met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Geniet ervan!
>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte kruiden!
>>>> Bestel hier de perfect Parmezaanse kaas!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief