Caprese pastasalade.

Caprese pastasalade.

Deze verfrissende Caprese pastasalade met parmezaanse kaas is perfect voor warme zomerdagen. Het is een lichte en smaakvolle maaltijd perfect als lunch, bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht. De combinatie van sappige cherrytomaatjes, romige mozzarella, verse basilicum en de hartige smaak van parmezaanse kaas verwent je smaakpapillen en geeft je een heerlijk zomers gevoel.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 2 kopjes cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 200 gram mozzarella, in blokjes gesneden
  • Handvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse parmezaanse kaas, geraspt

Hoe ga je te werk? 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met licht gezouten water. Giet af en spoel af onder koud water om af te koelen.
  • In een grote kom combineer je de afgekoelde pasta, cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum.
  • In een apart kommetje meng je de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Giet dit over de pastasalade en meng alles goed door elkaar, zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
  • Strooi royaal geraspte parmezaanse kaas over de salade.
  • Serveer de Caprese pastasalade direct, of bewaar deze in de koelkast tot je klaar bent om te serveren. De smaken zullen zich na verloop van tijd nog verder ontwikkelen.

Geniet! 

Geniet !

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfect balsamico!

>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?