Droge worst en kaas: het perfecte huwelijk om te consumeren

Droge worst en kaas: het perfecte huwelijk om te consumeren
Dat de smaken van droge worst en kaas wonderwel bij elkaar passen, is een publiek geheim. Het is geen toeval dat je beide dierlijke producten zo vaak broederlijk naast elkaar op een aperitiefplankje of het geliefde 'bordje gemengd' aantreft.

Authentiek Flavours gaat nog een stapje verder door kaas te verwerken in de worst zelf. Daarvoor hebben we vijf verschillende kazen uitgezocht die geweldig goed samengaan met de karaktervolle smaak van onze saucissons d'Auvergne. We stellen die kazen hier even voor.

Droge worst met Comté

droge worst met comté

Comté is een Franse zachte kaas afkomstig uit het Juramassief. Alleen de runderrassen Montbéliard en Simmentaler mogen de melk leveren. De koeien lopen in de zomer vrij rond en grazen in de heuvels van de Jura. Comté wordt al eeuwenlang geproduceerd in ambachtelijke kaasmakerijen in de plaatselijke dorpen. Het resultaat is een romige wittekorstkaas.

 

Droge worst met Reblochon

Reblochon is een gewassenkorstkaas uit de Alpenregio Haute-Savoie met een 'clandestiene' oorsprong. In de dertiende eeuw moesten de Alpenboeren een percentage hun melk afstaan aan de eigenaar van de weide. Daarom molken ze hun koeien dus maar gedeeltelijk. Na het inleveren van de verplichte hoeveelheid molken ze ze opnieuw (re-blocher) en van die tweede lichting maakten ze illegaal Reblochon.

Droge worst met Roquefort

Roquefort is een pittige Franse blauwschimmelkaas gemaakt van rauwe schapenmelk. De kaas wordt geproduceerd in een van de zeven kaasmakerijen van Roquefort-sur-Soulzon, een dorp met nog geen duizend inwoners in het zuiden van Frankrijk. De kazen worden drie tot tien maanden te rijpen gelegd in de plaatselijke grotten. Tijdens de rijping wordt de kaas met naalden doorstoken, zodat de blauwe schimmel zich kan ontwikkelen.

Droge worst met Beaufort

Beaufort is een harde Franse kaas, gemaakt van de melk van koeien die grazen in drie valleien in de Savoiestreek. Alleen de rassen Tarine en Abondance mogen gebruikt worden en bovendien krijgen ze alleen voeding uit de streek te eten. De kaas moet minstens vijf maanden rijpen. In die periode ontwikkelt hij zijn unieke fruitige aroma dat zo goed samengaat met de stevige smaak van ons magere varkensvlees.

Droge worst met geitenkaas

droge worst met geitenkaas

Geitenmelk wordt vooral verwerkt tot zachte en halfharde kaassoorten. Geitenkaas heeft een zachtere smaak en is lichter verteerbaar dan kaas van koemelk. Het is ook een goed alternatief voor mensen met een koemelkallergie. De geitenkaas die we in onze saucissons verwerken, is van de allerbeste kwaliteit en wordt geproduceerd met respect voor het dierenwelzijn.Klik op de namen van de worsten voor nog meer info en bestel.

>> Bekijk hier het volledige aanbod droge worsten (ook andere smaken)

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?