Gegrilde groentespiesjes met parmezaan-dipsaus.
De combinatie van gegrilde groenten met olijfolie en de smaakvolle parmezaan-dipsaus zorgt voor een perfecte balans van smaken. Het sappige en gegrilde karakter van de groenten wordt versterkt door de olijfolie, terwijl de romige parmezaan-dipsaus een rijke en hartige toevoeging is. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook gezond en veelzijdig. Je kunt de groentespiesjes aanpassen met je favoriete groenten en de dipsaus naar wens op smaak brengen met verschillende kruiden.
Wat heb je nodig?
- Assortiment van zomerse groenten (bijv. courgette, paprika, cherrytomaatjes, champignons)
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 kopje geraspte parmezaanse kaas
- 1/2 kopje Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Verse kruiden naar smaak (bijv. peterselie, basilicum), gehakt
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
- Snijd de groenten in stukjes van gelijke grootte, geschikt voor het maken van spiesjes.
- Rijg de groenten aan houten spiesjes en bestrijk ze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Grill de groentespiesjes gedurende 10-12 minuten, of tot de groenten zacht zijn en lichte grillmarkeringen hebben.
- Terwijl de groentespiesjes grillen, maak je de parmezaan-dipsaus. Meng in een kommetje de geraspte parmezaanse kaas, Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook en verse kruiden. Roer goed door elkaar tot een gladde dipsaus.
- Haal de groentespiesjes van de grill en serveer ze met de parmezaan-dipsaus.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief