De combinatie van de zoete perziken, romige geitenkaas en balsamico-glazuur zorgt voor een perfect gebalanceerde smaakervaring. Geniet ervan als bijgerecht bij een nazomerse barbecue of als een verfrissende lunch!
Wat heb je nodig?
- 4 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
- 100 gram gemengde groene bladsla (bijvoorbeeld rucola, spinazie, en/of veldsla)
- 50 gram geitenkaas, verkruimeld
- 1/4 kopje gehakte pecannoten of walnoten
- Verse basilicumblaadjes voor garnering
Voor de balsamico-glazuur:
- 1/4 kopje balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel Dijon-mosterd
- Zout en zwarte peper van de molen naar smaak
Hoe ga je te werk?
-
Verwarm de grill (of grillpan) voor op middelhoog vuur.
-
Maak de balsamico-glazuur door de balsamicoazijn, honing, fijngehakte knoflook en Dijon-mosterd te mengen in een kleine sauspan. Breng het mengsel aan de kook op laag vuur en laat het sudderen tot het iets is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en zet het glazuur apart om af te koelen.
-
Bestrijk de gehalveerde perziken met een beetje olijfolie en plaats ze met de snijkant naar beneden op de grill (of grillpan). Grill ze gedurende ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en iets zachter zijn.
-
Terwijl de perziken grillen, bereid je de groene bladsla door deze te wassen en te drogen. Schik de sla op een serveerschaal.
-
Leg de gegrilde perziken op de sla en bestrooi ze met de verkruimelde geitenkaas en gehakte noten.
-
Sprenkel de afgekoelde balsamico-glazuur over de salade.
-
Garneer de salade met verse basilicumblaadjes voor een extra vleugje smaak en kleur.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfect balsamico!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief