Gegrilde perziksalade met balsamico-glazuur en geitenkaas.

Gegrilde perziksalade met balsamico-glazuur en geitenkaas.

De combinatie van de zoete perziken, romige geitenkaas en balsamico-glazuur zorgt voor een perfect gebalanceerde smaakervaring. Geniet ervan als bijgerecht bij een nazomerse barbecue of als een verfrissende lunch!

Wat heb je nodig? 

  • 4 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
  • 100 gram gemengde groene bladsla (bijvoorbeeld rucola, spinazie, en/of veldsla)
  • 50 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 1/4 kopje gehakte pecannoten of walnoten
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering

Voor de balsamico-glazuur:

  • 1/4 kopje balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel Dijon-mosterd
  • Zout en zwarte peper van de molen naar smaak

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de grill (of grillpan) voor op middelhoog vuur.

  2. Maak de balsamico-glazuur door de balsamicoazijn, honing, fijngehakte knoflook en Dijon-mosterd te mengen in een kleine sauspan. Breng het mengsel aan de kook op laag vuur en laat het sudderen tot het iets is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en zet het glazuur apart om af te koelen.

  3. Bestrijk de gehalveerde perziken met een beetje olijfolie en plaats ze met de snijkant naar beneden op de grill (of grillpan). Grill ze gedurende ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en iets zachter zijn.

  4. Terwijl de perziken grillen, bereid je de groene bladsla door deze te wassen en te drogen. Schik de sla op een serveerschaal.

  5. Leg de gegrilde perziken op de sla en bestrooi ze met de verkruimelde geitenkaas en gehakte noten.

  6. Sprenkel de afgekoelde balsamico-glazuur over de salade.

  7. Garneer de salade met verse basilicumblaadjes voor een extra vleugje smaak en kleur.

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfect balsamico!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?