Geroosterde bloemkool met parmezaanse kaas

Geroosterde bloemkool met parmezaanse kaas

 Bloemkool is een heerlijke groente die je op zo veel verschillende manier kan eten. Deze geroosterde bloemkool kan je combineren met een stukje vlees of vis. Maar ook als vegetarisch hoofdgerecht of feestelijk aperitiefhapje is deze geroosterde bloemkool lekker en gezond. En wanneer je onze Parmigiano di Montagna gebruikt proef je nét dat tikkeltje extra.

Wat heb je nodig ?

  • 6 eetlepels extra virgin olijfolie
  • takjes tijm
  • teentje knoflook
  • 1 bloemkool (in roosjes)
  •  de raps van een citroen 
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Een paar takjes peterselie (fijngehakt) 

Hoe ga je te werk ?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Wil je zachtere bloemkool? Blancheer de roosjes van de bloemkool dan 6 minuten in gezouten water
  • Snij de knoflook in flinterdunne plakjes
  • Meng de olijfolie met de tijm en de plakjes look. Vermeng dit onder de bloemkool.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de roosje over de bakplaat.
  • Strooi peper en zout over de bloemkool
  • Rooster ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met een beetje citroenrasp én de Parmezaanse kaas.
  • Laat opnieuw 20 minuten bakken (tot de kaas een goudbruin kleurtje krijgt)
  • Werk af met peterselie

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?