Geroosterde Paprika-Parmezaanse Bloemkoolroosjes
Deze geroosterde bloemkoolroosjes zijn heerlijk knapperig en vol van smaak dankzij de combinatie van Parmezaanse kaas en paprikapoeder. Perfect voor een gezonde en smakelijke traktatie!
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
- 3 eetlepels extra vergin olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel ajuinpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
- Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom.
- Voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper (indien gebruikt), zout en zwarte peper toe.
- Meng goed zodat alle roosjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olijfolie.
- Verspreid de bloemkoolroosjes in een enkele laag op de bakplaat.
- Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de roosjes goudbruin en knapperig zijn. Roer de roosjes halverwege de baktijd om.
- Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de bloemkoolroosjes direct met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 5 minuten, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Haal de bloemkool uit de oven en garneer met fijngehakte peterselie.
- Serveer direct
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief