Geroosterde pompoensoep met speculaaskruiden
Deze romige pompoensoep krijgt een bijzondere twist door de toevoeging van speculaaskruiden, wat het ideaal maakt voor de feestdagen. De zachte, zoete pompoen gecombineerd met warme specerijen van de speculaaskruiden (kaneel, kruidnagel en nootmuskaat...), brengt meteen een winterse sfeer in huis.
Wat heb je nodig?
- 1 kleine pompoen, in blokjes
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 liter groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Eventueel geroosterde amandelen of croutons voor garnering
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de geroosterde pompoen toe aan de pan, samen met de speculaaskruiden. Roer goed door zodat de pompoen bedekt is met de kruiden.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met een garnering van geroosterde amandelen of croutons voor extra crunch.
>>> Bestel hier de perfecte speculaaskruiden
>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief