Deze pompoensoep krijgt een verrassende twist door speculaaskruiden: warm, kruidig en perfect in balans met de natuurlijke zoetheid van pompoen en een frisse toets van sinaasappel. Het resultaat is een fluweelzachte soep die troost biedt op koude dagen, maar toch verfijnd genoeg is om als voorgerecht bij een feestelijk diner te serveren.
Ingrediënten (4 personen)
-
800 g pompoen, in stukken
-
2 wortelen, grof gesneden
-
1 ui, in kwarten
-
1 tl speculaaskruiden
-
750 ml groentebouillon
-
100 ml room (optioneel)
-
Sap en zeste van ½ sinaasappel
-
Zout en peper
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen, wortelen en ui op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de speculaaskruiden, zout en peper. Rooster 25 minuten tot de groenten goudbruin en zacht zijn.
- Doe de geroosterde groenten in een grote kom, voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep glad en voeg de room, het sinaasappelsap en een beetje zeste toe. Proef en kruid af naar wens.
- Serveer warm en werk af met een extra snuifje speculaaskruiden en een druppel olijfolie.
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte speculaaskruiden!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief