Geroosterde wortelgroenten met balsamico en honing

Geroosterde wortelgroenten met balsamico en honing

De balsamico in dit gerecht zorgt voor een heerlijke zoet-zure balans die de geroosterde wortelgroenten extra smaak geeft. In combinatie met honing en tijm zorgt het voor een verfijnd bijgerecht dat eenvoud en diepgang perfect verenigt. Dit gerecht laat de pure smaken van het seizoen schitteren!

Wat heb je nodig?

  • 500g gemengde wortelgroenten (wortelen, pastinaak, bietjes), in gelijke stukken
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de gesneden groenten in een grote kom met olijfolie, balsamicoazijn, honing, tijm, zout en peper. Zorg ervoor dat alle groenten goed bedekt zijn.
  3. Verspreid de groenten gelijkmatig op de bakplaat en rooster ze gedurende 30-35 minuten in de oven. Roer de groenten halverwege om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig goudbruin en zacht worden.
  4. Haal de groenten uit de oven en serveer direct als bijgerecht bij een stoofpot of gebraden vlees.

Geniet!

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?