Geroosterde Wortelsoep met Ras el Hanout

Geroosterde Wortelsoep met Ras el Hanout

Deze geroosterde wortelsoep met ras el hanout is een warme en hartige kom comfort tijdens de kille dagen van eind november. De ras el hanout voegt een heerlijke nootachtige en kruidige smaak toe aan de soep. Geniet ervan als voorgerecht of als een verwarmend hoofdgerecht.

Wat heb je nodig? 

  • 500 g wortelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 125 ml kokosmelk
  • Verse korianderblaadjes voor de garnering
  • Geroosterde pompoenpitten (optioneel)

Hoe ga je te werk? 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg de gesneden wortelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de ras el hanout, zout en zwarte peper. Rooster de wortelen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

  3. Terwijl de wortelen roosteren, verhit je een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en sauteer tot ze zacht en geurig zijn.

  4. Voeg de geroosterde wortelen toe aan de pan en meng goed.

  5. Giet de groentebouillon over de groenten en breng aan de kook. Laat de soep sudderen gedurende ongeveer 10-15 minuten, of tot de wortelen zeer zacht zijn.

  6. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie.

  7. Giet de soep terug in de pan, voeg de kokosmelk toe en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met zout en zwarte peper naar wens.

  8. Serveer de geroosterde wortelsoep in kommen, gegarneerd met verse korianderblaadjes en geroosterde pompoenpitten voor een extra knapperige textuur (optioneel).

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfecte ras-el-hanout!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?