Geroosterde zoete aardappelsalade met boerenkool en parmezaanse kaas

Geroosterde zoete aardappelsalade met boerenkool en parmezaanse kaas

Deze geroosterde zoete aardappelsalade met boerenkool en Parmezaanse kaas is een heerlijke en voedzame herfstmaaltijd. Het biedt een mooie balans tussen zoete, hartige en knapperige smaken, perfect voor het herfstseizoen. Geniet ervan als een gezonde lunch of als bijgerecht bij het avondeten!

Wat heb je nodig?

  • 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 kopjes fijngehakte boerenkool (zonder harde stelen)
  • 1/3 kopje gehakte walnoten
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing

Hoe ga je te werk? 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een grote kom de zoete aardappelblokjes met 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat de blokjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olie.
  • Leg de gekruide zoete aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze zacht en knapperig zijn.
  • Terwijl de zoete aardappels roosteren, bereid je de boerenkool voor. Masseer de boerenkool met een beetje olijfolie en een snufje zout om de bladeren zachter te maken.
  • Meng in een kleine kom de balsamicoazijn en honing om de dressing te maken.
  • Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • In een grote kom combineer je de geroosterde zoete aardappels, gehakte boerenkool en gehakte walnoten.
  • Giet de balsamico-honing dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de salade en serveer.

Geniet!

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfecte parmezaanse kaas!

>>>> Bestel hier de perfect balsamico!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?