Geroosterde zomergroenten met burrata en basilicumolie

Geroosterde zomergroenten met burrata en basilicumolie

Een zomers bord vol kleur en smaak: geroosterde courgette, paprika en kerstomaatjes vormen een perfect trio, afgewerkt met romige burrata en een frisse basilicumolie. Die maak je eenvoudig zelf met onze extra vierge olijfolie dankzij haar zachte, fruitige smaak komt de basilicum volledig tot zijn recht. Serveer als lichte lunch, bijgerecht of als onderdeel van een tapas tafel vol kleine gerechtjes.

Wat heb je nodig?  (voor 2 personen)

  • 1 courgette

  • 1 rode paprika

  • 200 g kerstomaten

  • 2 bollen burrata

  • 1 handvol verse basilicumblaadjes

  • 1 teentje knoflook

  • 4 el extra vierge olijfolie

  • zeezout en zwarte peper

  • optioneel: balsamicoglazuur of geroosterde pijnboompitten

Hoe ga je te werk? 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de groenten: courgette in halve plakjes, paprika in reepjes, kerstomaten heel laten. Leg ze op een bakplaat.

  3. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper en rooster 20–25 minuten tot de groenten licht gekaramelliseerd zijn.

  4. Maak intussen de basilicumolie: mix in een blender de basilicumblaadjes, knoflook, een snuifje zout en 3 el olijfolie tot een gladde, geurige olie.

  5. Schik de geroosterde groenten op een schaal, leg er de burrata op en lepel de basilicumolie erover. Werk af met een draai zwarte peper.

  6. Optioneel: druppel er wat balsamico over of strooi er geroosterde pijnboompitten bij.Geniet!

 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 


Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?