Authentieke smaken in pure, eenvoudige gerechten. Daar gaan wij als Authentic Flavours telkens weer voor. Gezien we graag werken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten stellen we je deze week een hartige ovenschotel met herfstgroenten voor. Deze schotel is een échte smaakbom, zéker in combinatie met onze extra virgin Arbequina olijfolie 😊 We geven hieronder een aantal ingrediënten mee, aarzel zeker niet om te combineren of af te wisselen naar smaak. Keuze genoeg in de herfst!
Wat heb je nodig ?
- 3 zoete aardappels
- 6 wortels (of winterpenen, als je die al kan vinden)
- 1 halve butternut pompoen
- 1 halve knolselder
- 4 rode uien
- 300-gram ontbijtspek
- 4 takjes rozemarijn
- grof zeezout
- Extra virgin olijfolie
Hoe ga je te werk ?
- Verwarm je oven op 200 graden
-
Snij en kuis de groenten :
- Schil de knolsnelder en snij in reepjes.
- Pel de uien en snij ze in kwartjes
- Was de pastinaak en snij deze in de lengte door in kwarten
- Halveer de butternut, snij nogmaals in twee. Verwijder de pitten. Snij in kleinere stukken en verwijder de schil met een dunschiller
- Schil de wortelen en snij door in de lengte (zijn het dikke wortelen, halveer ze dan nogmaals)
- Wikkel de helft van de groenten in een plakje ontbijtspek
- Leg alle groenten in een ovenschaal en giet er extra virgin Arbequina olijolie over.
- Voeg zeezout en zwarte peper van de molen toe
- Dip je rozemarijn even in olijfolie en schik deze vervolgens tussen de groenten.
- Bak alles in 30 minuten goudbruin. Schep de groeten even om na 15 minuten. Iedere oven is anders, hou je schotel in de gaten!
- Haal de schotel uit de oven, laat even afkoelen.
- Druppel net voor het opdienen nog wat Arbequina olijfolie en grof zeezout over de schotel.
Geniet !
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief