Herfstrisotto met pompoen, salie en Parmezaan

Herfstrisotto met pompoen, salie en Parmezaan


Deze romige risotto met geroosterde pompoen en een vleugje salie brengt de smaken van de herfst prachtig samen. Het gerecht is hartverwarmend, elegant en ideaal voor een heerlijk najaarsmoment. De natuurlijke zoetheid van de pompoen wordt in balans gebracht door de kruidige toets van salie en de romige zachtheid van onze Parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig?  (4 personen)

  • 300 g risottorijst (Arborio of Carnaroli)

  • 500 g pompoen, in blokjes gesneden

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 l groentebouillon, warm gehouden

  • 100 ml droge witte wijn

  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 2 el boter

  • 2 el extra vierge olijfolie

  • 6–8 verse salieblaadjes

  • Zout en peper naar smaak

Hoe ga je te werk? 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoenblokjes met 1 el olijfolie, zout en peper en rooster ze 20 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter in een pan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.

  • Blus de rijst af met de witte wijn en laat die volledig opnemen.

  • Voeg geleidelijk de warme bouillon toe, telkens een soeplepel per keer. Roer regelmatig en wacht tot het vocht is opgenomen voor je opnieuw bouillon toevoegt. Dit duurt ongeveer 18 minuten.

  • Roer de geroosterde pompoen voorzichtig door de risotto en hou enkele stukjes apart voor de afwerking.

  • Haal de pan van het vuur en meng er de rest van de boter, de Parmezaan en de fijngehakte salieblaadjes door. Breng op smaak met zout en peper.

  • Serveer de risotto in diepe borden, werk af met extra pompoenblokjes, wat geraspte Parmezaan en eventueel een gefrituurd salieblaadje.

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte parmezaanse kaas! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?