Knapperige Salie-Parmezaan Kipfilets

Knapperige Salie-Parmezaan Kipfilets

Deze knapperige salie-Parmezaan kipfilets zijn heerlijk sappig van binnen en knapperig van buiten, met een subtiele smaak van gedroogde salie die perfect samengaat met de Parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig? 

Hoe ga je te werk? 

  • Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Meng de bloem, gedroogde salie, knoflookpoeder, ajuinpoeder, zout en zwarte peper in een ondiepe schaal
  • Klop de eieren los in een andere ondiepe schaal.
  • Meng de panko broodkruimels met de geraspte Parmezaanse kaas in een derde ondiepe schaal.
  • Haal elke kipfilet eerst door het bloemmengsel, schud het overtollige eraf.
  • Doop de kipfilet vervolgens in het eiermengsel, laat het overtollige ei afdruipen.
  • Druk de kipfilet ten slotte in het paneermengsel, zorg ervoor dat de filet goed bedekt is.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilets 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • Leg de gebakken kipfilets op de bakplaat.
  • Rooster de kipfilets in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de kip gaar is en een interne temperatuur van 75°C bereikt.
  • Haal de kipfilets uit de oven en laat ze enkele minuten rusten.
  • Serveer de knapperige salie-Parmezaan kipfilets met een frisse salade of geroosterde groenten.

Geniet!

 >>>> Bestel hier de perfecte kruiden! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?