Knapperige Salie-Parmezaan Kipfilets
Deze knapperige salie-Parmezaan kipfilets zijn heerlijk sappig van binnen en knapperig van buiten, met een subtiele smaak van gedroogde salie die perfect samengaat met de Parmezaanse kaas.
Wat heb je nodig?
- 4 kipfilets
- 1/2 kopje bloem
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel ajuinpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 eieren
- 125gr panko broodkruimels of paneermeel
- 70 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 3 eetlepels extra vergin olijfolie
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
- Meng de bloem, gedroogde salie, knoflookpoeder, ajuinpoeder, zout en zwarte peper in een ondiepe schaal
- Klop de eieren los in een andere ondiepe schaal.
- Meng de panko broodkruimels met de geraspte Parmezaanse kaas in een derde ondiepe schaal.
- Haal elke kipfilet eerst door het bloemmengsel, schud het overtollige eraf.
- Doop de kipfilet vervolgens in het eiermengsel, laat het overtollige ei afdruipen.
- Druk de kipfilet ten slotte in het paneermengsel, zorg ervoor dat de filet goed bedekt is.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfilets 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
- Leg de gebakken kipfilets op de bakplaat.
- Rooster de kipfilets in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de kip gaar is en een interne temperatuur van 75°C bereikt.
- Haal de kipfilets uit de oven en laat ze enkele minuten rusten.
- Serveer de knapperige salie-Parmezaan kipfilets met een frisse salade of geroosterde groenten.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte kruiden!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief