Met dit authentieke gerechtje kan je alle kanten uit. Als tapas, maar ook als bijgerecht bij een feestelijk gebraad zijn deze champignons meer dan perfect. Het mooiste effect krijg je wanneer je champignons kan vinden die allemaal ongeveer dezelfde maat hebben. Je kan dit gerecht maken met kastanje of witte champignons en je hebt er hoegenaamd geen werk aan!
Wat heb je nodig ?
- 500 g (Kastanje)champignons
- 3 tenen look
- 1 sjalot
- 1 bussel bladpeterselie
- 2 el gerijpte balsamico azijn
- Extra virgin olijfolie
- Peper en zout
Hoe ga je te werk?
- Snij de look en de sjalot fijn
- Verhit de olijfolie en fruit de look en de sjalot
- Voeg de champignons toe, en bak ze op een hoog vuur tot ze goudbruin zijn. (door te werken in een hete pan krijgen je paddenstoelen bruine randjes. Deze zorgen voor een perfecte smaak)
- Zet het vuur vervolgens zachter en bak verder tot het vocht verdampt is
- Blus de champignons met de gerijpte balsamico en kruid flink met peper en zout
- Roer de versnipperde peterselie onder de champignons.
- Serveer onmiddellijk.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfect balsamico!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief