Dit eenvoudig, maar smaakvol gerecht vult je keuken vult met aroma's van basilicum, oregano, tijm en rozemarijn. Onze olijfolie van eerste persing voegt net dat tikkeltje extra toe aan dit gerecht!
Wat heb je nodig?
- 1 kopje langkorrelige rijst
- 2 kopjes groentebouillon (of water)
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: gehakte verse peterselie voor garnering
Hoe ga je te werk?
- Spoel de rijst af onder koud water totdat het water helder is, en laat het uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak nog 1-2 minuten, tot het geurig is.
- Voeg de rijst toe aan de pan en roer goed om zodat de rijst bedekt is met de olie en ui. Bak de rijst 2-3 minuten, tot het licht geroosterd is.
- Voeg de gedroogde kruiden (basilicum, oregano, tijm, rozemarijn) toe aan de pan en roer goed om de smaken te mengen.
- Giet de groentebouillon (of water) in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Zodra het mengsel kookt, zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst sudderen voor ongeveer 15-20 minuten, of tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
- Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten rusten met de deksel erop.
- Fluff de rijst voorzichtig met een vork en breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Serveer de mediterrane rijst gegarneerd met gehakte verse peterselie, indien gewenst.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte kruiden!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief