Olijfolie: de alleskunner!

Olijfolie: de alleskunner!

Olijfolie is een vaste waarde in onze keuken. Maar wist je dat je olijfolie voor zoveel meer kan gebruiken? We geven héél graag enkele goed bewaarde geheimen mee….

  • Zijn je radijsjes te flauw van smaak? Snij ze in plakjes en breng ze op smaak met 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn en wat gehakte peterselie! Verrassend eenvoudig!
  • Zijn je kleine uien té pikant? Laat ze enkele uren marineren in olijfolie.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan het kookwater van je (verse) pasta. De olie geeft een zacht aroma af aan je pasta. Heerlijk subtiel!
  • Is je geitenkaas droog geworden, of ziet je camembert eruit als krijt? Besprenkel deze dan met olijfolie en een beetje tijm en gril ze gedurende 2 à 3 minuten (per kant) Perfect om verspilling tegen te gaan !
  • Heb je andere restjes kaas (geitenkaas, blauwe kaas, Roquefort….) plet deze dan en meng ze met een beetje olie. Heerlijk om salads mee af te werken!
  • Wil je snel een goedkoop aperitiefhapje serveren? Wrijf sneetjes boerenbroed in met knoflook, besprenkel ze met olijolie en rooster ze. Snij ze vervolgens in kleine reepjes en server ze als hapje. Succes verzekerd!

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?