Antipasti: muffins met Parmezaanse kaas en spinazie

Onze Parmezaanse kaas onderscheidt zich door haar typische kruiden- en bloemensmaak van gras uit de Appennijnse heuvels. Het is een veelzijdige kaas, die je zowel kan gebruiken als voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs dessert.
Vandaag stellen we jullie graag één van onze favoriete antipasti receptjes voor, gemaakt met échte Parmigiano Reggiona di Montagna.
Dit recept komt rechtstreeks uit Italië, is eenvoudig te maken en subliem van smaak! Onze 24 maanden gerijpte parmezaanse kaas is uitermate geschikt voor dit recept!
Wat heb je nodig voor 8 muffins?
- 250 g bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel basterdsuiker
- 75 g Parmezaanse kaas
- 100 g spinazie, gekookt, afgekoeld en in stukjes gesneden
- 1 ei
- 240 ml melk
- 90 ml plantaardige olie (onze zachte Oliana olijfolie is hier bijzonder goed voor geschikt!)
- 8 muffinvormpjes – 8 papieren muffincups
Hoe pak je het aan?
- Rasp de Parmezaanse kaas en zet deze apart
- Verwarm je oven voor (190° - elektrische oven, 170° - heteluchtoven)
- Plaats 8 papieren cups in je muffinvorm
- Zeef de bloem in een grote mengkom
- Voeg er het zout, de suiker en het bakpoeder aan toe.
- Roer er vervolgens ongeveer 2/3de van de Parmezaanse kaas door
- Voeg de spinazie toe en roer deze onder het geheel.
- Klop in een andere kom het ei los met de melk en de olie.
- Giet dit vloeistof over het mengsel bloem, kaas en spinazie.
- Roer met een lepel tot het mengsel glad is. Klop of roer het mengsel niet te lang. Het mengsel mag wat klonterig zijn, echter zonder sporen van bloem.
- Giet dit mengsel in de muffinvormpjes en bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas.
- Bak de muffins 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Dien ze warm op.
Geniet ervan!
Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas voor dit recept
Bestel hier de perfecte olijfolie voor dit recept
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief