Ontdek de perfecte harmonie van oude Parmezaanse kaas en verse oregano in onze verrukkelijke frittata. Deze frittata is heerlijk als ontbijt, brunch of lichte lunch, en de combinatie van de pittige Parmezaanse kaas en de aromatische oregano zorgt voor een smaakvolle maaltijd.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- 50 g oude Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- Optioneel: verse tomaten of zongedroogde tomaten voor de garnering
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eieren los in een grote kom. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, gehakte oregano, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
- Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur.
- Giet het eimengsel in de pan en laat het een paar minuten op het vuur staan tot de randen beginnen te stollen.
- Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de frittata gedurende 10-12 minuten, of tot hij stevig is en goudbruin van kleur.
- Haal de frittata uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem uit de pan haalt.
- Snijd de frittata in stukken en serveer warm. Garneer met gehakte verse tomaten of zongedroogde tomaten, als je dat wilt.
Geniet ervan!