
Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht waarin de rijke smaak van onze kwalitatieve balsamico perfect samengaat met de zoetheid van geroosterde groenten. De diepe, volle smaak van onze balsamico tilt deze pastaschotel naar een hoger niveau. Comfort food met een verfijnde twist!
Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)
• 200 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
• 1 rode paprika, in reepjes
• 1 courgette, in halve plakjes
• 1 rode ui, in partjes
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 3 el extra vierge olijfolie
• 2 el kwalitatieve balsamicoazijn
• 1 el balsamico-glazuur (voor afwerking)
• 1 tl gedroogde oregano
• 1/2 tl gedroogde tijm
• Peper en zout naar smaak
• 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
• Verse basilicumblaadjes voor garnering
Hoe ga je te werk?
• Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
• Bereid de groenten door de paprika, courgette, rode ui en knoflook in een kom te mengen. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de oregano, tijm en een snuf peper en zout toe. Verdeel de groenten over de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn.
• Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
• Maak een saus door in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie te verhitten en de geroosterde groenten kort te bakken. Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe en roer goed door. Meng de gekookte pasta door de groenten en voeg een beetje van het bewaarde kookvocht toe om alles te mengen.
• Werk het gerecht af met een drizzle balsamico-glazuur, geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes. Serveer direct en geniet van de rijke smaken!
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte parmezaanse kaas!
>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief