Pasta met kurkuma

Pasta met kurkuma
Ontdek de heerlijke en gezonde wereld van kurkuma met dit eenvoudige recept voor kurkuma-pasta! Geniet van een smaakvolle, kleurrijke maaltijd boordevol antioxidanten en ontstekingsremmende voordelen. Eenvoudig te bereiden, perfect voor drukke dagen en aanpasbaar naar jouw smaak!
Wat heb je nodig? 
  • 250 g pasta (naar keuze)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blikje (400 g) tomatenblokjes, eventueel andere groenten (champignons, aubergine,...) 
  • Verse kruiden naar keuze, zoals basilicum of peterselie (optioneel)
  • Geraspte parmezaan 

Hoe ga je te werk?

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot hij zacht en doorschijnend is.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten tot de knoflook begint te geuren.
  4. Voeg de kurkuma, gemalen komijn en paprikapoeder toe. Roer goed door zodat de specerijen zich vermengen met de ui en knoflook. Kies je om er extra groentjes aan toe te voegen, bak deze dan even mee met de ui en de look. 
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, af en toe roerend, zodat de saus kan indikken.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed zodat de pasta volledig bedekt is met de saus.
  8. Garneer met verse kruiden naar keuze, zoals basilicum of peterselie.
  9. Strooi er de geraspte parmezaan over

Geniet!  

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfecte kruiden!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?