Recept: antipasti met geitenkaas, vijgen en balsamico

balsamico

Tijdens deze warme dagen stellen we jullie graag een zomers recept voor. Deze licht geroosterde boterhammen, met geitenkaas en vijgen afgewerkt met gerijpte balsamico zijn een perfect voorgerecht. De smaakcombinatie brengt jou en je gasten gegarandeerd in een goed humeur!

De zoete vijgen, in combinatie met het lichtzure van de geitenkaas krijgt extra pit door de gerijpte balsamico. Kortom, een heerlijke antipasti!

Wat heb je nodig?

  • 4 sneetjes ambachtelijk brood, licht geroosterd
  • 100 g verse geitenkaas
  • 3 verse groene of paarse vijgen (stevig en rijp, maar niet te rijp)
  • Gerijpte balsamico-azijn
  • Extra virgin olijfolie van eerste persing
  • Zwarte peper van de molen
  • Zout
  • Verse basilicum

Hoe ga je te werk?

  • Rooster het brood
  • Besmeer met de verse geitenkaas.
  • Besprenkel de geitenkaas met een beetje extra virgin olijfolie.
  • Was de vijgen en snijd ze in tweeën of in vieren. Leg ze op het brood.
  • Voeg een paar druppels balsamico azijn toe en breng op smaak met een beetje zout en gemalen peper.
  • Werk af met wat basilicum.

Enjoy!

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?