Asperges met Parmezaanse kaas

Asperges met Parmezaanse kaas

Dit gerecht is een geweldige manier om te genieten van de heerlijke smaak van verse asperges in combinatie met de hartige smaak van onze overheerlijke Parmigiano Di Montagna. Schaamteloos genieten... 

Wat heb je nodig? 

  • 500 g groene asperges, houtachtige uiteinden verwijderd
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en zwarte peper van de molen naar smaak

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Rooster de asperges ongeveer 10-12 minuten in de oven, of totdat ze gaar en goudbruin zijn.

  4. Meng ondertussen de Parmezaanse kaas, knoflook en citroensap in een kleine kom.

  5. Haal de asperges uit de oven en strooi het kaasmengsel eroverheen.

  6. Zet de asperges terug in de oven en rooster nog 2-3 minuten, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.

  7. Serveer de asperges warm, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas indien gewenst.

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?