Balsamico tomaatjes in de oven

Balsamico tomaatjes in de oven

Less is more. We stellen je graag een eenvoudig gerechtje voor, gemaakt met slechts een paar authentieke ingrediënten. Deze balsamico tomaten zijn heerlijk bij verse pasta. Gezien we de rijpe tomaatjes roosteren, worden ze -zeker in combinatie met de balsamico- nog aromatischer dan ze van nature al zijn. Succes verzekerd!

Wat heb je nodig ?

  • 500 gr kerstomaten aan een tak. Kies voor rijpe tomaatjes.
  • 1 à 2 doosjes rode/gele kersttomaten
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 ½ eetlepel gerijpte balsamico azijn
  • 1/2 theelepel suiker
  • Grof zeezout,
  • Zwarte peper uit de molen
  • Verse kruiden

Hoe ga je te werk ?

  • Verwarm je oven voor op 160°

  • Prik de tomaten met een scherp mes (zo nemen ze de smaken beter op)

  • Leg de kerstomaten in een ovenschotel en giet er olijfolie en balsamicoazijn over. (Zijn je tomaatjes iets groter uitgevallen, halveer ze dan en leg de aangesneden kant naar boven)

  • Strooi er de suiker, grof zeezout en zwarte peper van de molen over

  • Werk de schotel af met verse kruiden naar smaak (laurier, tijm, oregano, rozemarijn,...)

  • Gaar de tomaatjes 15-20 minuten in de oven

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!

 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?