Recept: balsamicodressing

Recept: balsamicodressing

Heb je maar een paar ingrediënten in huis en wil je toch vlug een bijzondere salade op tafel toveren? Maak dan zeker deze balsamicodressing. Het is een variatie op de klassieke honing-oliedressing. Deze versie smaakt iets zoeter. Gebruik hem bijvoorbeeld bij een salade met kip of tonijn.

Je hebt er niet veel voor nodig en je maakt hem in een handomdraai.

  • 1 eetlepel gerijpte balsamico (hoe ouder de balsamico, hoe zoeter de smaak)
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie (wil je een zachte dressing, kies dan voor onze Oliana-olijfolie
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel mosterd (Dijon)
  • 1 fijngehakt knoflookteentje
  • gedroogde tijm

Doe de balsamico, extra virgin olijfolie, honing en mosterd samen in een flesje. Sluit het af en schud tot alle ingrediënten gemengd zijn. Voeg vervolgens de gedroogde tijm en de knoflook toe.

Werk je salade eerst af met geroosterde pijnboompitten, zonnebloempitten, kerstomaatjes, olijven, goed uitgebakken spekjes en croutons en eindig dan met deze overheerlijke dressing.

>> Bestel hier de beste balsamico voor dit recept
>> Bestel hier de beste olijfolie voor dit recept

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?