Courgette pasta pesto met geroosterde tomaatjes

Pesto pasta in een gezondere, bijzonder smaakvolle variant. De zachte smaak van de gebakken courgetteslierten gaat bijzonder goed samen met de intense smaak van versgemaakte pesto. Dit pastagerechtje is onweerstaanbaar én bijzonder gezond! Geniet zonder mate!
Wat heb je nodig?
- 2 courgettes, in sliertjes gesneden
- 2 eetlepels room
- 50 g Parmezaanse kaas, 24 maand geraspt
- 25 kerstomaten
Voor de pesto
- 100 g verse basilicum
- 2 tenen knoflook
- 50 g pijnboompitten
- 150 ml extra virgin olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zwarte peper van de molen
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 210°C. Leg de kersttomaatjes in een schaal en giet er extra virgin olijfolie over, bestrooi met peper en zout. Laat de tomaten zo’n 20 à 25 minuten bakken. (Tip: Heb je genoeg tijd? Zet dan de oven wat lager (160 graden) en gaar ze (ruim) een uur. Hierdoor worden ze nóg lekkerder)
- Maak ondertussen de pesto.
- Rooster de pijnboompitten in een hete pan. Laat ze afkoelen. Voeg de look, de basilicum, de parmezaanse kaas en de pijnboompitten in een keukenmachine. Mix tot een groene massa.
- Voeg vervolgens de olijfolie er beetje bij beetje bij. Zorg dat de pesto niet te droog is, maar ook niet te olieachtig.
- Breng op smaak met zwarte peper
- Verhit een beetje olie in een pan en voeg de courgettes slierten eraan toe. Bak tot ze zacht worden. Voeg vervolgens de pesto en de room toe.
- Serveer met de geroosterde tomaten en een beetje Parmezaanse kaas.
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief