Recept: Courgettesoep met Parmezaanse kaas

courgettesoep met parmezaanse kaas

Met de donkere dagen voor de deur smaakt een fluweelzachte, heerlijk dampende soep altijd ! Deze courgettesoep tover je in no-time om tot een écht feestsoepje dankzij het gebruik van onze parmezaanse kaas. Gezien je voor dit gerecht ook de korst van onze parmezaanse kaas nodig hebt, verspil je helemaal niets! En dat is altijd mooi meegenomen 😊

Wat heb je nodig?

  • 1 kg courgettes, in blokjes gesneden
  • 1,5 handvol basilicumblaadjes (fijngehakt)
  • 650 ml groentebouillon
  • 5 à 6 cm korst van de Parmezaanse kaas
  • Zest van een halve citroen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 ml room
  • 25 g schilfers van Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
  • Zout en zwarte peper van de molen

Hoe ga je te werk ? 

  • Warm de extra virgin olijfolie in een pan en voeg er de ui en knoflook aan toe. Bak tot ze glazig zijn.

  • Voeg er de courgettes en 1/3de van de basilicum aan toe. Laat dit 10 à 15 minuten meestoven met de ui en look.  

  • Voeg de groentenbouillon en de korst van de Parmezaanse kaas toe en laat 15 minuten koken.

  • Verwijder de schil van de parmezaanse kaas (Aarzel niet om de schil hierna op te eten!)

  • Mix vervolgens de soep tot een gladde massa en breng deze terug aan de kook

  • Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas, de citroen zegt, de rest van de basilicum, de room en werk af met peper en zout naar smaak. (Hou nog een beetje basilicum en room over voor de garnering !)

  • Serveer in individuele soepkommen, versier met een beetje extra room en wat gehakte basilicum. Voeg vervolgens wat Parmezaan schilfers toe.

Geniet ervan !

>> Bestel hier de perfecte kaas voor dit recept

>> Bestel hier de perfecte extra vierge olijfolie voor dit recept

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?