Geroosterde kikkererwten met olijfolie

Geroosterde kikkererwten met olijfolie

De olijfolie van eerste persing voegt een heerlijke smaak en textuur toe aan de geroosterde kikkererwten. Bovendien zijn kikkererwten rijk aan eiwitten en vezels, waardoor deze snack ook nog eens extra voedzaam is. Perfect voor de studenten onder ons!

Wat heb je nodig? 

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie 
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper van de molen

Hoe ga je te werk? 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Spoel de kikkererwten af en dep ze droog met een papieren handdoek.

  3. Meng de kikkererwten in een kom met olijfolie, paprikapoeder, gemalen komijn, zout en zwarte peper. Roer goed om alle kikkererwten te bedekken met de kruiden.

  4. Verdeel de gekruide kikkererwten over een bakplaat en spreid ze gelijkmatig uit.

  5. Bak de kikkererwten in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze knapperig zijn en goudbruin van kleur.

  6. Haal de kikkererwten uit de oven en laat ze afkoelen tot ze gemakkelijk kunnen worden vastgehouden.

  7. Serveer de kikkererwten als een smakelijke snack of als een topping voor salades of soepen.

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?