Geroosterde Pompoen Met Parmezaanse Kaas En Olijfolie

Geroosterde Pompoen Met Parmezaanse Kaas En Olijfolie

Dit gerecht is een geweldige manier om te genieten van de heerlijke zoete smaak van geroosterde pompoen, gecombineerd met de hartige en zoute smaak van de Parmezaanse kaas. Ook zorgt het roosteren van de pompoen ervoor dat de smaken zich concentreren en de natuurlijke suikers in de pompoen karamelliseren, wat resulteert in een heerlijk rijke en volle smaak. Ten slotte is dit gerecht gezond, omdat pompoen rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamine A, vezels en kalium.

Kortom, geroosterde pompoen met Parmezaanse kaas is een heerlijke combinatie van smaken en texturen en is een perfect bijgerecht voor de herfst en wintermaanden.

Wat heb je nodig? 

  • 1 kleine pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en zwarte peper van de molen naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Hoe ga je te werk? 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar.

  3. Rooster de pompoenblokjes ongeveer 20-25 minuten in de oven, of totdat ze zacht en goudbruin zijn.

  4. Haal de pompoen uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas en knoflook eroverheen.

  5. Zet de pompoen terug in de oven en rooster nog 5-7 minuten, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.

  6. Serveer de geroosterde pompoen direct uit de oven, gegarneerd met verse peterselie indien gewenst.

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?