Aardappelsalade met authentieke droge worst!
Saucissons zijn heerlijk als aperitief, of tussendoortje. Maar wist je dat je ze ook perfect kan verwerken in een salade? Voor dit recept gebruiken we het liefst krielaardappeltjes. Als je er geen hebt, kan je ook klassieke aardappelen gebruiken, snij deze dan gewoon in blokjes. Ook met de worst kan je variëren. Wij vinden de pure versie of de saucisson met noten bijzonder in dit gerecht. Maar smaken verschillen uiteraard, aan jou de keuze!
Wat heb je nodig?
- 600 g gekookte (kriel)aardappelen
- 24 plakjes droge worst
- 4 volle handen spinaziescheuten
- 1 eetlepel hazelnoot, liefst gebroken
- 2 eetlepels olijfolie + wat extra voor de aardappelen
- 1/2 eetlepel wit balsamico condiment
- 2 takjes kervel
- 2 takjes platte peterselie
- Zout
- Peper
Hoe pak je het aan?
- Was en droog de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen. Snij de grotere aardappelen in blokjes.
- Leg de aardappelen op een bakplaat en giet er een beetje olijfolie over. Breng op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar
- Plaats de aardappelen de eerste tien minuten in de oven op 230°C. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 210°C en laat ze nog 20 à 25 minuten verder bakken. De aardappelen moeten goudbruin zijn.
- Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge pan.
- Snij de plakjes droge worst doormidden.
- Maak de vinaigrette met de witte balsamicoazijn en de olijfolie. Voeg de gehakte kruiden, zout en peper toe.
- Maak de salade door de aardappelen, spinaziescheuten en plakjes worst voorzichtig te mengen met de dressing.
- Dien warm op
Bestel hier het Balsamico condiment Bianco voor dit recept.
Bestel hier de perfecte olijfolie voor dit recept
Bestel hier de perfecte droge worst voor dit recept
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief