Knapperige focaccia met olijfolie

Knapperige focaccia met olijfolie

Niets zo zalig als de geur van vers gebakken focaccia! Dit brood bestaat uit bloem, gist, water en olijfolie. Je kan het brood vergelijken met pizzadeeg, maar dan net wat dikker.

Breng  snel een beetje zomer op tafel door jezelf en iedereen rond je te verwennen met deze heerlijk knapperige lekkernij!

Wat heb je nodig ?

Voor het deeg 

  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 7 gr gedroogde gist
  • 30 ml olijfolie
  • 300 ml water, lauwwarm

Voor de afwerking

  • Extra olijfolie
  • Toppings naar keuze (de klassieke versie bestaat uit rozemarijn en grof zeezout. Maar je kan evengoed tomaten en/of olijven toevoegen. Of gegrilde groenten, Parmezaanse kaas, verse kruiden…. Wees creatief en maak vooral je eigen versie!)

Hoe ga je te werk ?

  • Los de gist op in 250 ml koud water. Meng de bloem met het zout. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de opgeloste gist en de olijfolie bij. Kneed het deeg krachtig glad. (doe dit op een met bloem bestoven werkblad) Als het deeg te droog is, doe er dan wat lauw water bij. (je kan ook kiezen om alle ingrediënten te kneden in een kneedmachine. Dan doe je alle ingrediënten in de kom en je kneed het zo’n 10 minuten) Het deeg is brij plakkerig. Dat hoort zo!
  • Doe het deeg in een met olijfolie ingevette kom, dek het af met plastic folie en laat het 1 uur rijzen op een tochtvrije en warme plaats
  • Vet een diepe bakplaat of een vorm (25 tot 35 cm) in met olijfolie
  • Giet het deeg voorzichtig in deze vorm. Rek het deeg uit zodat het in de vorm past. Bestrijk het deeg met extra olijfolie. Strooi nu de toppings over het deeg.
  • Laat het deeg nog eens 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Duw kuiltjes in het deeg met je vingers en plaats het in de oven
  • Bak de focaccia gedurende 20 à 25 minuten goudbruin.
  • Laat vervolgens afkoelen op een rooster.

Geniet !

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?