Krokante courgettechips

Krokante courgettechips

Eenvoudige gerechten die je in een handomdraai kan klaarmaken,  en dit met een paar kwaliteitsvolle basis ingredienten. Meer moet dat écht niet zijn.

Courgette is een bijzonder veelzijdige, gezonde groente. Wij maken er heel vaak krokante chips van. Niet alleen super lekker, maar ook bijzonder gezond!

Wat heb je nodig?

Hoe pak je het aan ?

  • Verwarm je oven op 250 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snij de courgette in dunne plakken. Doe dit met een kaasschaaf of een mandoline zodat de plakken dezelfde dikte hebben.
  • Meng de olijfolie met het lookpoeder en het zeezout. (tip : je kan naar smaak ook paprikapoeder en chilipoeder toevoegen)
  • Neem een borsteltje en wrijf de plakjes courgette in met het oliemengsel. Doe dit aan alle kanten.
  • Leg de plakjes op de bakplaat.
  • Bak de chips in 8 tot 10 minuten. Hou ze in de gaten. Als de chips bruin kleuren haal ze uit de oven !
  • Verminder nu de temperatuur van de oven tot 180 graden. Strooi wat verse rozemarijn over de courgette en bak de chips nog 20-40 minuten. De baktijd hangt af van de dikte van de plakjes. Hou de chips in de gaten zodat ze niet verbranden.

Geniet !

>> Bestel hier de perfecte extra vierge olijfolie voor dit recept

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?