Parmezaan-Rozemarijn koekjes
We aten deze koekjes een paar jaar geleden in Italië en waren meteen verkocht! Ze zijn verrassend eenvoudig te maken én zijn heerlijk van smaak! Gebruik onze 24 maand gerijpte kaas en kies voor verse rozemarijn. Semplicemente deliziosa!
Dit recept is voor 15-20 koekjes
Wat heb je nodig?
- 160 g bloem
- 100 g hoeveboter
- 90 g (24 maand) gerijpte Parmezaanse kaas
- 2 eidooiers
- 1 takje rozemarijn
- Een beetje extra rozemarijn en Parmezaanse kaas voor garnering
Hoe ga je te werk?
- Meng de bloem met de zachte boter, de gerastpe Parmezaanse kaas, de eidooiers en de gehakte rozemarijnblaadjes.
- Kneed dit alles tot een gladde en stevige massa in bolvorm. Wikkel deze in huishoudfolie en plaats het deeg ongeveer 45 minuten in de koelkast.
- Neem na 45 minuten het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit met een deegroller tot het 1 cm dik is. Gebruik ronde vormpjes om er schijfjes mee uit te snijden.
- Leg deze op een bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
- Bestrooi de koekjes met Parmezaanse kaas en rozemarijn als ze nog warm zijn. Laat afkoelen en serveer.
Geniet ervan !
>> Bestel hier de perfecte kaas voor dit recept
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief