Parmezaanpompoen met rozemarijn
Dit origineel receptje combineert eenvoudige ingrediënten tot een verrassend resultaat. De gerijpte Parmezaanse kaas gaat immers wonderwel samen met het zachte, zoete vlees van de pompoen. Herfst op zijn best!
Wat heb je nodig ?
- 1 butternut pompoen
- Extra virgin olijfolie
- Verse rozemarijn (2 takjes waarvan je de blaadjes fijnhakt)
- 150 g gerijpte Parmezaanse kaas, 24 maand
- 100g manko (de iets zoetere Japanse versie van paneermeel)
- de zeste van 1 biocitroen
- Zout en zwarte peper van de molen
Hoe ga je te werk ?
- Warm je oven voor op 180°
- Halveer de butternut, snij nogmaals in twee. Verwijder de pitten. Snij in kleinere stukken en verwijder de schil met een dunschiller
- Neem een ovenschotel en smeer deze in met wat olijfolie.
- Verdeel de pompoen partjes erover en besprenkel deze met olijfolie.
- Strooi 2/3de van de rozemarijn over de pompoenpartjes en breng op smaak met zwarte peper van de molen en zout.
- Rasp de kaas. Rasp de zest van de citroen.
- Meng de panko met de rest van de rozemarijn, de citroen zeste en de geraspte parmezaanse kaas
- Gaar de pompoen gedurende 15 minuten in de oven.
- Haal de schotel uit de oven en verdeel het panko mengsel over de pompoen partjes.
- Bak alles nog ongeveer 15 minuten verder tot alles een mooi goudbruin korstje krijgt.
Geniet !
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief