Pasta met parmezaanse kaas en geroosterde tomaten

Pasta met parmezaanse kaas en geroosterde tomaten

In elk hapje van deze verrukkelijke pasta proef je de diepe, rijpe smaak van onze kwaliteitsvolle, gerijpte Parmezaanse kaas. Het karakteristieke zoute en nootachtige aroma, tilt dit gerecht naar een hoger niveau. De geroosterde tomaten, met hun sappige zoetheid en intense maken deze pasta onweerstaanbaar. 

Wat dit gerecht verder zo speciaal maakt, is de eenvoudige bereiding. In een mum van tijd geniet je van een heerlijke maaltijd. Met andere woorden perfect voor drukke dagen wanneer je niet wilt inleveren op smaak en kwaliteit. 

Wat heb je nodig?

  • 400 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
  • 500 gram kersttomaatjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Handvol basilicumblaadjes, fijngehakt
  • Zout en zwarte peper van de molen naar smaak

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de kersttomaatjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de tomaten met olijfolie en knoflook. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  3. Rooster de tomaten in de oven gedurende 15-20 minuten, tot ze zacht zijn en licht geroosterd.
  4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Giet de pasta af en bewaar ongeveer 1/2 kopje van het kookvocht.
  6. Meng de pasta met de geroosterde tomaten en het kookvocht.
  7. Voeg de Parmezaanse kaas en basilicum toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Breng op smaak met zout en peper naar wens.

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?