Pesto rosso of 'Siciliaanse pesto'
Zelfgemaakte pesto is zoveel lekkerder dan kant-en-klare. Het recept is supersimpel, je hebt er maar een paar minuten voor nodig! Pesto rosso, of ‘Siciliaanse Pesto’ is de rode variant van de alom gekende groene pesto. De Siciliaanse versie wordt gemaakt van zongedroogde tomaten. Een heerlijke authentieke pesto!
Wat heb je nodig ?
Ingrediënten
- 80 zongedroogde tomaten
- 20 g blanke amandelen
- 20 g pijnboompitten
- ½ handvol basilicum
- 1 teentje knoflook
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- 25 ml extra virgin olijfolie
- ½ snuifje zout
- zwarte peper van de molen
- ½ el. balsamico azijn
Benodigdheden
- Schilmesje
- Vergiet
- Snijplank
- Blender/keukenrobot
- Bokaal met deksel
Hoe ga je te werk?
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, snijd ze in stukjes en doe ze in de kom van je keukenmachine.
- Pel de knoflook, verwijder de kern uit de teentjes en voeg vervolgens de look bij de gedroogde tomaten.
- Voeg de gehalveerde amandelen, de pijnboompitten, de basilicumblaadjes, de geraspte parmezaan, het zout, zwarte peper van de molen, de balsamicoazijn en de helft van de olijfolie toe.
- Mix het geheel een eerste keer. Voeg vervolgens de rest van de olijfolie toe en blijf blenden. Je kiest zelf hoe glad je de pesto wil.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
- Giet de pesto rosso in een glazen bokaal. Strijk de bovenkant van de pesto glad en bestrijk dit met een beetje olijfolie. Sluit je bokaal af en bewaar de pesto in de koelkast. Je kan de pesto een maand bewaren in de koelkast. Bestrijk de pesto na elk gebruik opnieuw met olijfolie.
Je kan de pesto om op toastjes te smeren, of om pasta mee op smaak te brengen. In dit laatste geval meng je een klein beetje pasta kookwater met de pesto rosso om een smeuïger geheel te krijgen.
Geniet zonder mate!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!
>>>> Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief