Recept: pikante extra virgin olijfolie

Recept: pikante extra virgin olijfolie

Onze Oliana-olijfolie is fruitig en zacht en proeft zoet en kruidig, zonder bitterheid. Dit komt door de grote verscheidenheid aan plantaardige en bloemige aroma's die zorgen voor een verrassende, fluweelzachte smaakervaring. Deze Oliana olie is dan ook perfect te gebruiken als basis voor een pikante olie. Ideaal bij pizza's, risotto's, pasta's, salades... ondertussen een vaste waarde in onze dagelijkse keuken!

Wat heb je nodig voor 500 ml olie?  

Hoe ga je te werk?

  • Was de pepers en droog ze. Snij ze vervolgens in ringen, (als je de olie niet té pikant wil verwijder je de zaadjes)

  • Pel de knoflook en hak ze fijn.

  • Neem een pan en voeg er ongeveer 1 cm olijfolie in. Verhit op hoog vuur.

  • Voeg de chilipeper, chilivlokken en knoflook toe, zet het vuur iets lager en bak gedurende 5 minuten. Zorg dat ze niet bruin worden.

  • Voeg nu de rest van de olie toe en laat het geheel op een laag vuur 30 minuten tot 1 uur warmen. De olie mag zeker niet te heet worden!

  • Laat de olie afkoelen en zeef deze.

  • Giet de olie een glazen fles, liefst met een schenktuit. Voeg er een paar chilipepertjes aan toe. 

  • De olie blijft zo’n 3 maanden goed als je deze donker bewaart. Controleer zeker de kwaliteit vooraleer ze te gebruiken !

Geniet ervan !

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?