Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Voor deze Italiaanse klassieker heb je slechts vier ingrediënten nodig! Bovendien tover je het in 20 minuten op tafel. Gezien je in dit recept gebruik maakt van het zetmeelrijke kookwater van de pasta krijg je een prachtige glanzende niet-vette saus. En al zeggen we het zelf, wanneer je gebruik maakt van onze extra vierge olijfolie is succes altijd gegarandeerd! 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 gr spaghetti (of linguine, fettucine,…)

  • 75 ml extra vierge olijfolie

  • 4-8 tenen look (meer of minder naar smaak)

  • 1 tl gemalen rode pepervlokken of 1 vers rood pepertje (meer of minder naar smaak)

  • Zout

  • Optioneel: fijngehakte versie peterselie en of vers geraspte parmezaanse kaas

Hoe ga je te werk?

  • Kook de spaghetti in een ruime pan met gezouten water, tot hij beetgaar is.
  • Neem een (sauteer)pan en verhit de olijfolie op middelmatig vuur. Fruit de knoflook in deze pan. Hou goed in de gaten. De look mag absoluut niet verbranden!
  • Zodra de look een beetje begin te bruinen haal je de pan van het vuur en voeg je de chilivlokken of het in fijne ringen gesneden rode pepertje toe.
  • Giet de pasta af - hou een kopje van het pasta water bij.
  • Voeg de pasta toe aan de olijfolie en roer goed.
  • Voeg nu het kopje pastawater toe, zodat de saus romiger wordt.
  • Proef en breng op eventueel op smaak met een beetje zout of wat extra chilipepers
  • Voeg eventueel peterselie en parmezaanse kaas toe.

Geniet!

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 

>>>> Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?