Recept: Tagliata di Manzo

Recept: Tagliata di Manzo

Tagliata Di Manzo is een gastronomisch meesterwerk dat toch bijzonder eenvoudig te bereiden is. De smaken zijn puur en authentiek. Dit gerecht verrast telkens weer! 

Wist je trouwens dat Tagliata afstamt van ‘tagliere’ wat snijden betekent in het Italiaans?

 Wat heb je nodig ?

Hoe ga je te werk ?

  • Haal het vlees minstens één uur voor je start uit de koelkast. 
  • Was en droog de rucola en de kersttomaatjes. Snij deze laatste doormidden
  • Verwijder alle stukjes vet van het vlees.
  • Neem een grillpan en verwarm deze op een hoog vuur. Als de pan heel erg heet is leg je de entrecote erop en verlaag je het vuur tot middelhoog
  • Gril het vlees 3 minuten langs één kant en nog eens 3 à 4 minuten aan de andere kant. Gebruik geen vork om het vlees te draaien zodat je het zeker niet doorboort!
  • Wil je écht zeker dat het vlees medium rare is gebruik dan een kookthermometer. Als de kerntemperatuur 52°-54° is is het vlees klaar
  • Haal het vlees van de grill en laat het even rusten op de snijplank. (als het langer duurt dek het vlees dan af met aluminium folie)
  • Snij vervolgens met een goed geslepen mes verschillende plakken van het vlees.
  • Schik het vlees op een bed van rucola en kersttomaten.
  • Werk af met schilfers parmezaanse kaas, olijfolie, een paar druppels balsamico,  fleur de sel en versgemalen peper

Geniet !

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!

>>>> Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?