Spaghetti met bospaddenstoelen en balsamico

Spaghetti met bospaddenstoelen en balsamico

Dit gerecht is perfect te serveren als voor- of hoofdgerecht. Gezien je de paddenstoelen stooft in de gerijpte balsamico krijgen deze een heerlijk diepe smaak. Perfect om van te genieten tijdens koude herfstavonden!  

Wat heb je nodig ?

 Hoe ga je te werk ?

  • Kook de spaghetti beetgaar in kokend gezouten water. Giet de pasta af en hou 1 dl van het kookvocht bij.
  • Snij de oesterzwammen in de lengte in dunne plakjes. Snij de bospaddenstoelen in reepjes.
  • Pel de rode ui en snij deze in dunne ringen.
  • Hak de salie fijn.
  • Verhit de extra virgin olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen en oesterzwammen gedurende ongeveer vijf minuten op hoog vuur. Breng ze op smaak met zout en zwarte peper van de molen. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Zet het vuur wat lager en fruit de ui in dezelfde pan, pers de knoflook uit, voeg deze toe en laat alles kort op smaak komen. Besprenkel vervolgens met de wijn en de azijn en laat dit bijna volledig verdampen.
  • Voeg de champignons weer toe. Voeg ook de salie toe.
  • Giet het apart gehouden kookvocht van de pasta erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de spaghetti toe, roer alles door elkaar en verwarm het geheel nog even op het vuur.
  • Werk af met parmezaanse kaas

Geniet!

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!

>>>> Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?