Witloof met balsamico

Witloof met balsamico

De heerlijk zoete gekarameliseerde smaken in dit gerecht worden nog versterkt door onze kwaliteitsvolle balsamico. Gebruik voor dit bijgerechtje onze 12 jaar gerijpte variant en je zult versteld staan van de bijzonder smaken. Witloof op zijn best !

Wat heb je nodig?

  • 6 stronkjes witloof
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels 12 jaar gerijpte balsamico
  • zout en peper
  • verse tijm ( optioneel )

Hoe ga je te werk ?

  • Snij het witloof in de lengte doormidden. Haal de bittere kern eruit.
  • Neem een pan, zorg dat alle helften van het witloof erin passen.
  • Smelt de boter tot deze kleurt.
  • Leg er vervolgens de stronkjes witloof (met snijkant naar beneden) in. Laat deze 2 minuten bakken.
  • Draai de stronkjes om en laat ze nog eens 2 minuten bakken.
  • Giet de honing over het witloof zodat deze tussen de blaadjes loopt. Strooi er de tijm overheen. Draai het witlof om en zet het vuur hoog zodat de honing karameliseert en je het witloof bakt en niet kookt.
  • Zijn de stronken donker genoeg, giet er dan de balsamico over om het karameliseren te stoppen.
  • Zijn de stronkjes nog niet gaar genoeg ? Laat de stronkjes dan nog even nagaren met een deksel op de pan.
  • Laat de azijn nog even verdampen en breng de gekarameliseerde witloof op smaak met peper en zout.

Geniet !

Geniet!

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?