Recept: zandkoekjes met gerijpte Parmezaan en Oregano

Gerijpte parmezaanse kaas

Verras je gasten tijdens het aperitief eens met hartige zandkoekjes gemaakt van gerijpte Parmezaanse kaas en oregano ! Nét iets anders :)

 Wat heb je nodig ?

  • 180 g bloem
  • 1 ei
  • 70 g halfgezouten boter – haal deze op voorhand uit de frigo
  • 45 cl olijfolie
  • 50 g vers geraspte parmezaanse kaas
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano + 1 snuifje fleur de sel

Hoe ga je te werk ?

  • Meng de zachte boter met de olijfolie, de geraspte parmezaanse kaas, het zout, de oregano en het ei in een grote kom tot een crème. Hou een beetje oregano apart voor de versiering van de koekjes.
  • Voeg de gezeefde bloem toe en meng het geheel.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in je koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 à 3 mm en steek er vormpjes uit met een koekjessteker. Heb je geen koekjessteker, gebruik dan een glas.
  • Leg de zandkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi de koekjes met fleur de sel en een beetje oregano. Druk dit lichtjes aan.
  • Zet de koekjes vervolgens 20 minuten in de vriezer of 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°en bak de koekjes 10 tot 15 minuten, tot het zandkoekje goud kleurt.  

Laat afkoelen en geniet ervan !

ps. Je kan de oregano ook vervangen door gedroogde tijm als je dat liever hebt! 

 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie! 

>>>> Bestel hier de perfecte Parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?