Recept: authentieke Italiaanse pinzimonio
Pinzimonio is een oud Italiaans ritueel waarbij kraakverse groentjes gedipt worden in een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper. Net zoals bij vele Italiaanse gerechten wordt dit recept gekenmerkt door zijn eenvoud.
Het is bijzonder gemakkelijk te bereiden, extreem gezond en de smaken zijn perfect in balans.
- Kies seizoensgebonden groenten die je rauw kunt eten.
- Was de groenten grondig en snij ze in stukken van dezelfde vorm en grootte.
Tip: Wil je extra knapperige groenten? Leg ze dan na het schoonmaken even in een kom met koud water en ijs. Dep ze vervolgens droog met absorberend keukenpapier.
- Schik de groenten op een schaal.
- Maak een dip door 80 ml van onze extra virgin olijfolie (zowel de Arbequina als de Oliana zijn geschikt) te mengen met wat citroensap, zout en peper.
Tip: wil je een vlugge variant? Meng dan onze olijfolie met balsamico. Gebruik daarvoor drie eetlepels olijfolie en één eetlepel balsamico.
Serveer deze groenteschotel als aperitief of aan het begin of einde van de maaltijd.
>> Bestel hier de beste balsamico voor dit recept
>> Bestel hier de beste olijfolie voor dit recept
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Schrijf in op onze nieuwsbrief