Romige risotto met nootmuskaat

Romige risotto met nootmuskaat

Deze romige champignonrisotto met nootmuskaat is een verfijnd gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of een heerlijk diner thuis. Geniet van de   kenmerkende warme en nootachtige smaak van nootmuskaat in dit gerecht.

Wat heb je nodig?

  • 300 g risottorijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, in plakjes gesneden
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1,5 liter groentebouillon, warm gehouden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Hoe ga je te werk?

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de risottorijst toe en bak kort tot de rijst glazig is.

  3. Giet de witte wijn in de pan en roer tot deze is opgenomen.

  4. Voeg de plakjes champignons toe en bak tot ze zacht zijn.

  5. Voeg nu beetje bij beetje de warme groentebouillon toe, een pollepel per keer, en roer regelmatig. Laat de bouillon elke keer absorberen voordat je meer toevoegt.

  6. Blijf roeren en bouillon toevoegen totdat de rijst gaar is en de risotto een romige consistentie heeft bereikt.

  7. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, boter en gemalen nootmuskaat door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Geniet! 

>>>>> Bestel  hier de perfecte nootmuskaat!

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier de perfect parmezaanse kaas! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?