Romige risotto met Parmezaan en gegrilde courgette

Deze zijdezachte risotto draait helemaal rond de diepe, hartige smaak van onze Parmezaanse kaas. Perfect voor een etentje met vrienden of een knusse avond thuis. De gegrilde courgette zorgt voor frisheid en bite, terwijl de Parmezaan zich als een warme deken rond elke rijstkorrel nestelt. Comfort food met Italiaanse flair
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
-
300 g risottorijst (bv. arborio)
-
1 sjalot, fijngesnipperd
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 liter groentebouillon (warm houden)
-
2 el extra vierge olijfolie
-
1 glas droge witte wijn (optioneel)
-
1 courgette, in plakjes
-
60 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
-
1 klontje boter
-
Zwarte peper van de molen
-
Zout naar smaak
-
Verse basilicum (optioneel)
Hoe ga je te werk?
-
Verhit 1 el olijfolie in een grote pan. Fruit de sjalot glazig op een zacht vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
-
Doe de risottorijst erbij en roer tot de korrels glanzen. Blus met de witte wijn (of een scheut bouillon) en laat verdampen.
-
Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe. Roer regelmatig en wacht tot het vocht is opgenomen voor je meer toevoegt. Dit duurt ongeveer 18–20 minuten.
-
Grill ondertussen de courgetteplakjes aan beide kanten in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met zout en peper.
-
Wanneer de risotto beetgaar is en een romige textuur heeft, haal van het vuur. Roer de boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Kruid naar smaak.
-
Serveer de risotto met de gegrilde courgette erbovenop en werk af met extra Parmezaan en eventueel een blaadje basilicum.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte parmezaanse kaas!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief